Składniki
Składniki ekologiczne: Aktywne szczepy bakterii probiotycznych (min. 2×10^7 jtk/ml) w płynie postbiotycznym (80%) [woda ryżowa, Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus FP4, S. thermophilus 9 Y], ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym z: liści czarnej porzeczki (16,7%), liści jeżyny (16,7%), liści poziomki (16,7%), ziela skrzypu polnego (16,7%), owoców czarnej porzeczki (16,6%), owoców jeżyny (16,6%)].
Zalety stosowania
600 milionów bakterii probiotycznych w dziennej porcji.
Pozytywny wpływ na zachowanie równowagi mikrobiologicznej jelit.
Uzupełnienie diety w składniki bioaktywne obecne w ekstrakcie z jeżyn, czarnej porzeczki i poziomki.
Wygodne dawkowanie, dzienna porcja skoncentrowana w małej ilości płynu.
Bezalkoholowy, probiotyczny koncentrat napoju z fermentacji ziołowo-owocowej. Charakteryzuje się świeżym, ziołowo-owocowym aromatem i naturalnym, orzeźwiającym smakiem.
Produkt: BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRÓW I SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH, ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY, NIEKLAROWANY, NIEPASTERYZOWANY.
Żywe i aktywne szczepy bakterii probiotycznych stanowią uzupełnienie mikrobioty jelitowej człowieka i pozytywnie wpływają na jej równowagę mikrobiologiczną.
Dla kogo?
Produkt przeznaczony jest dla dorosłych, osób starszych, dzieci powyżej 3. roku życia, wegan,
wegetarian, diabetyków, osób nie tolerujących glutenu i laktozy.
Kiedy stosować?
Zalecany do spożycia jako element codziennej, zrównoważonej diety podczas posiłków.
Dorośli: 15 ml (3 łyżeczki) 2 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju. Przed otwarciem butelki, zawartość delikatnie wymieszać.
Przechowywanie: Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.
Uwagi: Barwa i smak koncentratu mogą różnić się w zależności od użytych odmian składników roślinnych. Kwasowość, osad na dnie butelki oraz gazy i biały nalot na powierzchni są naturalnym efektem procesu fermentacji.