Raporty z badań – PROBIOTYKI kontra COVID-19
COVID-19 to choroba wirusowa, wywoływana przez wirus SARS-CoV-2. Nazwa COVID-19 została ogłoszona przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) i oznacza w …
Czytaj więcejCOVID-19 to choroba wirusowa, wywoływana przez wirus SARS-CoV-2. Nazwa COVID-19 została ogłoszona przez Światową Organizację Zdrowia (WHO) i oznacza w …
Czytaj więcejNasza firma we współpracy z wiodącym ośrodkiem badawczym w Europie, Instytutem Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda
Czytaj więcejZdolność adhezyjna mikroorganizmów probiotycznych do komórek nabłonka jelitowego jest jedną z kluczowych cech drobnoustrojów wymaganą do ich
Czytaj więcejZaburzenia w składzie mikrobiomu przewodu pokarmowego człowieka są ściśle powiązane ze stylem życia, dietą i narażeniem na stres. Literatura wskazuje …
Czytaj więcejPromowany w ostatnich latach zdrowy styl życia przejawia się głównie dbałością o zdrowie i podejmowaniem aktywności fizycznej. Ma to zapewnić …
Czytaj więcejDrobnoustroje probiotyczne wykazują w organizmie szereg bardzo ważnych funkcji, wpływając poprzez to na prawidłowe funkcjonowanie organizmu człowieka. Mechanizmy ich działania …
Czytaj więcejJednym z kluczowych czynników decydujących o sukcesie produktu jest jego jakość. W przypadku płynnych produktów probiotycznych o jakości decyduje liczebność …
Czytaj więcejSPIS TREŚCI 1. Wprowadzenie2. Bakterie fermentacji mlekowej – ogólna charakterystyka2.1 Systematyka2.2 Metabolizm2.3 Charakterystyka bakterii fermentacji mlekowej, w tym szczepów
Czytaj więcej